🔥 فرصت آموزش حرفه‌ای و علمی دویدن رو از دست نده، همین حالا عضو کانال تلگرام ما شو!

کلیک کنید
سلامتمبتدیانمصدومیت

دویدن بعد از عمل رباط صلیبی زانو | راهنمای علمی و جامع

برگشت به دویدن بعد از عمل رباط صلیبی قدامی (ACL) یا رباط صلیبی خلفی (PCL) می‌تواند چالش‌برانگیز باشد؛ چون دویدن فشار زیادی به زانوها اعمال می‌کند و اگر ریکاوری از جراحی رباط صلیبی ACL (در انتهای مقاله به ریکاوری و برگشت به دویدن بعد از عمل رباط PCL اشاره خواهیم کرد) که نقش مهمی در تثبیت زانو بر عهده دارد به خوبی انجام نگرفته باشد، احتمال تشدید شرایط وجود دارد؛ بنابراین حتماً قبلاً از شروع فرایند برگشت به دویدن بعد از جراحی با پزشک خود مشورت کرده تا شرایط لازم برای برگشت به دویدن را داشته باشید.

قبل از اینکه به نحوه برگشت یا شروع دویدن بعد از جراحی عمل رباط صلیبی ACL بپردازیم نخست بیایید با هم به شکل خلاصه‌ای با آناتومی رباط‌های صلیبی زانو آشنا شویم.

آناتومی رباط‌های صلیبی زانو

رباط‌های صلیبی قدامی (ACL) و خلفی (PCL) دو رباط مهم در زانو هستند که پایداری زانو را در حرکات جلو و عقب تضمین می‌کنند. رباط ACL که در جلوی زانو قرار دارد، از جلورفتن بیش از حد ساق پا به سمت جلو جلوگیری می‌کند و معمولاً در ورزش‌های دارای تغییر مسیر سریع آسیب می‌بیند. رباط PCL در پشت زانو قرار دارد و از حرکت بیش از حد ساق پا به سمت عقب جلوگیری می‌کند. این دو رباط به تعادل، پایداری و عملکرد صحیح زانو کمک می‌کنند.

علت آسیب رباط‌های صلیبی زانو

رباط‌های صلیبی قدامی (ACL) و خلفی (PCL) بیشتر در ورزش‌های پرتحرک و تغییر مسیر ناگهانی، مانند فوتبال، بسکتبال یا اسکی آسیب می‌بینند. آسیب ACL معمولاً به دلیل پیچش ناگهانی یا توقف سریع ایجاد می‌شود. در دویدن عادی، احتمال آسیب ACL و PCL  کمتر است، زیرا این فعالیت حرکات شدید جانبی یا تغییرات ناگهانی ندارد. اما در دویدن‌های سرعتی یا دوهای مسیری که نیاز به توقف ناگهانی دارند، احتمال آسیب وجود دارد.

در ادامه به شکل کاملی به جراحی عمل رباط صلیبی قدامی اشاره خواهیم کرد و در انتها نیز به ریکاوری و دویدن بعد از عمل رباط صلیبی خلفی اشاره خواهیم کرد. با دویدن عشق است مرجع علمی و به‌روز دونده‌های ایرانی 🏃‍♂️همراه باشید.

مراحل ریکاوری از جراحی رباط صلیبی ACL

بسته به رویکرد هر فیزیوتراپیست و جراحی فاز ریکاوری عمل رباط صلیبی قدامی می‌تواند متفاوت باشد. اما در کل فاز برگشت کامل به رشته ورزشی شامل ۴ مرحله می‌شود که باید کاملاً تحت نظر فیزیوتراپ انجام گیرد. به شکل خلاصه این مراحل شامل موارد زیر می‌شوند:

  • فاز اول: بعد از جراحی رباط صلیبی، مرحله اول توان‌بخشی باید روی کاهش درد، التهاب و بازیابی دامنه حرکتی تمرکز کند. این مرحله شامل حرکات ساده ورزشی مانند تمرینات عضلات چهارسرران و حرکات خم و صاف‌کردن زانو برای بهبود عملکرد اولیه است. بهبود تدریجی و تحت نظارت فیزیوتراپیست به افزایش قدرت و تعادل ازدست‌رفته دونده|ورزشکار کمک می‌کند. در این دوره احتمالاً از وسایل کمکی مانند عصا استفاده شود تا فشاری به زانو اعمال نشود.
  • فاز دوم: فاز دوم توان‌بخشی یا ریکاوری از عمل رباط صلیبی از هفته سوم تا هفته دوازدهم بعد از جراحی ادامه می‌یابد و به سه بخش تقسیم می‌شود: مراحل اولیه، میانه و پایانی. هدف این فاز، بهبود دامنه حرکتی، بازیابی قدرتی و تعادل و آمادگی برای مراحل بالاتر و پیشرفته‌تر است. تمرینات شامل حرکات تقویتی و تعادل است تا به بهبود استحکام زانو کمک کند.
  • فاز سوم: در این مرحله دویدن بعد از عمل رباطی صلیبی قدامی شروع می‌شود. در زیر به شکل کاملی به این فاز یا مرحله خواهیم پرداخت.
  • فاز نهایی و فاز چهارم: مرحله نهایی شامل برگشت کامل به ورزش بعد از جراحی است. حرکات ویژه رشته ورزشی، تمرینات پلایومتریک و چابکی برای افزایش اعتمادبه‌نفس و آمادگی جهت برگشت ورزشکار به میدان مسابقات انجام می‌گیرد.

در ادامه مطلب ما روی فاز یا مرحله سوم بعد از عمل رباط صلیبی ACL تمرکز داریم؛ چون در این مرحله دویدن را می‌توان با توجه به صدای بدن و مشورت با جراح و فیزیوتراپیست از سر گرفت.

خرید کتاب آموزش دویدن بنر پکیج صفر تا صد دونده

در این مرحله، به احتمال زیاد بعد از +۱۲ هفته طولانی، خواهان برگشت به روال عادی خود هستید. برای دو ماه بعدی، ریکاوری ACL شما شامل تمرکز روی انجام “موارد سرگرم‌کننده” خواهد بود. مواردی مانند حرکات مخصوص رشته ورزشی (که در اینجا دویدن است)، چابکی، فعالیت‌های پلایومتریک که به آرامی به دوره توان‌بخشی شما افزوده می‌شوند. در این مرحله هنوز هم باید از حرکاتی که باعث درد می‌شوند پرهیز کنید. حالا، احتمالاً با فیزیوتراپیست‌تان یک رابطه دوستانه خوبی را ایجاد کرده باشید و او را یک یا دو بار در هفته برای ادامه فرایند درمانی خود ملاقات کنید.

طی فاز سوم ریکاوری ACL بعد از جراحی رباط زانو و توان‌بخشی، اهداف اصلی شما تقویت و معرفی و برگشت آهسته به دویدن، چابکی و فعالیت‌های پلایومتریک است. این در یک شکل تدریجی انجام گرفته و نیازمند تخصص فیزیوتراپیستتان (نباید بدون نظارت فیزیوتراپیست انجام گیرد) است. در این مقاله به بیان روش‌هایی می‌پردازیم که به شما کمک می‌کنند به این اهداف دست یابید؛ و به شکل خاصی به شما خواهیم گفت چطور بعد از این عمل به دویدن برگردید.

نکاتی قبل از شروع دویدن بعد از عمل رباط صلیبی

قبل از شروع درباره برگشت به دویدن بعد از جراحی رباط ACL زانو، خیلی مهم است که درک کنید که شما باید به فعالیت‌های تقویتی و حس عمقی خود ادامه دهید. ورزش‌هایی مانند بلندکردن پای صاف، اسکوات‌های جزئی، پرس پا، کرل‌های همسترینگ و تقویت ساق (عضلات جلو و عقب ساق)  و همچنین مچ پا باید به شکل منظمی انجام گیرند. روی افزایش قدرت و افزایش وزنه هر زمان که قادر بودید کار کنید.

شما باید همچنین انواع حرکات تعادلی مانند انواع تعادل‌های یک پا، تخته‌های تعادل، فوم رولر و توپ بوسو (تعادل یکی از ارکان بسیار مهم برای دونده‌هاست بنابراین باید به شکل جدی به آن توجه کرد)را تمرین کنید. شما حتی می‌توانید فعالیت‌های فضای بیرون مانند دوچرخه‌سواری را نیز شروع کنید اما فقط در مسیرهای صاف و مستقیم. از دوچرخه‌سواری در کوهستان یا مسیرهای ناهموار و شیب‌دار پرهیز کنید.

شاید برایتان سؤال شود که اگر قوی‌تر شده‌اید چرا به این موارد نیاز دارید؟ دلیل انجام موارد بالا این است که حرکات تعادلی و تقویتی به محافظت از زانو و ترمیم ACL همان‌طور که سطح فعالیتتان را افزایش می‌دهید کمک می‌کنند. تقویت لگن به خصوص برای پرهیز از الگوهای حرکتی ضعیف حین پریدن و دویدن می‌تواند حیاتی باشد. تقویت مرکز بدن و پایداری پایین‌تنه نیز برای پرهیز از چرخش و حفظ کنترل حین دویدن بسیار مهم هستند.

بنابراین تعجبی ندارد که شما نیاز به بازه کامل حرکتی زانو و قدرت مناسب دارید و همچنین نباید هیچ نشانه‌ای از ورم قبل از شروع هر گونه برنامه برگشت به دویدنی در زانوی خود داشته باشید. جراح و فیزیوتراپیست شما ممکن است بعضی معیارها مانند قبولی از بعضی ارزیابی‌های عملکردی خاص را داشته باشند به خصوص اگر علاوه بر عمل رباط، ترمیم مینیسک را نیز انجام داده باشید. مثال‌هایی از این آزمون‌های عملکردی می‌توانند شامل پرش به جلو، به کنار یا نرم دویدن سبک و زیرنظر گرفتن وضعیت زانوها در حین انجام این فعالیت‌ها و همچنین میزان و نحوه انجام آنها باشد.

قبل از اینکه بند کفش‌های دویدنتان را ببندید، حتماً با جراح خود مشورت کنید تا ببینید که آیا به یک بریس ورزشی عملکردی نیاز دارید یا نه. شاید او ترجیحات شخصی خود را داشته باشد اما می‌تواند به شما با توجه به شرایطتان کمک کند تا براساس نیازتان یک راهکار مناسب را ارائه بدهد.

برگشت به دویدن بعد از عمل رباط صلیبی قدامی | چطور و چگونه

به صورت خلاصه، پیشرفت عمومی برنامه برگشت به دویدن بعد از عمل رباط زانو به شکل زیر است:

  • نرم‌دویدن به عقب و جلو
  • نرم‌دویدن در جهات مختلف
  • حرکات چابکی و سرعتی

چون مدت زمان زیادی از دویدن دور بوده‌اید، بدن و زانوها و اعضای بدن شما نخست باید با یک فعالیت سبک‌تر مانند پیاده‌روی آماده شوند. بعد از اینکه به مرور زمان و در عرض ۲-۳ هفته توانستید زمان پیاده‌روی خود را به نیم ساعت برسانید (بدون ورم و درد زانو) حالا می‌توانید شروع به اینتروال ترکیبی دویدن سبک (بدون گام‌های بلند و سرعتی؛ با گام‌های کوچک بدوید) با پیاده‌روی روی سطوح نرم و صاف برای ۳-۴ روز در هفته کنید. توصیه می‌شود با حداقل مقداری که برای شرایط شما مناسب است شروع کنید، مثلاً ۲ دقیقه دویدن سبک و ۲ دقیقه پیاده‌روی، و به مرور زمان دقایق دویدن را افزایش داده و پیاده‌روی را کاهش دهید یا با توجه به وضعیت بدنی‌تان، همان مقدار ۲ دقیقه را پیاده‌روی کنید. اگر درد و ورم یا شرایط ناراحت‌کننده‌ای در زانو نداشتید این روش را ادامه دهید تا وقتی بتوانید بعد از چند هفته، مثلاً ۱۰ تا ۱۵ دقیقه یا بیشتر با اولویت صدای بدن، به نرمی (نه با سرعت و گام‌های بلند) بدوید. از افزایش شدید مسافت پرهیز کنید. اولویت فقط و فقط صدای بدن است و سعی کنی زیر ۱۰ درصد مسافت را در هفته افزایش دهید. این ده درصد هم باید با توجه به واکنش بدنتان شخصی‌سازی شود؛ اگر احساس کردید این مقدار زیاد است، پس به میزان کمتری مسافت را افزایش دهید.

برگشت به دویدن بعد از عمل زانو چیزی بیشتر از فقط رصدکردن زمان و مسافت است. معمولاً طی این دوره بازگشت، فیزیوتراپیست شما باید روی تکنیک و فرم دویدن شما کار کند. او باید پارامترهایی برای پرهیز از خستگی و تشویق به اعمال مساوی وزن به هر دو پاها برای شما تعیین کند. همچنین شما یاد خواهید گرفت که فرود میانه یا سینه پا داشته باشید، (فرود پاشنه نیروی بیشتری به زانو اعمال می‌کند به همین دلیل این فرود به خصوص بعد از عمل رباط زانو توصیه نمی‌شود؛ هر چند دونده‌های زیادی از این فرود استفاده می‌کنند اما بحث ما در اینجا بعد از عمل زانو است که زانو از یک دوره سخت ریکاوری شده است) و آگاهی‌تان را از حرکت بدنتان بهبود بخشید.

توانایی برای کاهش سرعت یا شتاب یا پایین‌آوردن سرعت به اندازه شتاب گرفتن یا بالابردن سرعت اهمیت دارد. با یادگیری اینکه چطور به شکل مناسبی می‌توانید شتاب خود را کاهش دهید، شما قادر خواهید بود به شکل ایمنی نیروها را جذب کرده تا به حرکت بعدی انتقال دهید. همه این مهارت‌ها نیاز دارند که قبل از رفتن به تمرینات سرعتی و چابکی به سطح حرفه‌ای رسیده باشند که در نهایت تمرینات سرعتی و چابکی به شما کمک می‌کنند تا در یک جهت متفاوت بدن خود را حرکت دهید.

در حالی که باید در نظر داشته باشید که هر جراح و فیزیوتراپیست پروتکل‌های منحصر به خود را برای برگشت به دویدن دارند، اما مثال زیر را باید برای برگشت به دویدن انتظار داشته باشید

مثالی از پروتکل برگشت به دویدن بعد از عمل رباط صلیبی ACL

روز۱۲۳۴۵۶۷
هفته ۱——–Walk 5 mins & Jog 5 mins——–Walk 5 mins & Jog 5 mins——–Walk 5 mins & Jog 5 mins——–
هفته ۲Walk 4 mins & Jog 2×۵ mins——–Walk 4 mins & Jog 2×۵ mins——–Walk 3 mins & Jog 3×۵ mins——–Walk 3 mins & Jog 3×۵ mins
هفته ۳——–Walk 1 mins & Jog 5×۵ mins——–Walk 2 mins & Jog 4×۵ mins——–Walk 2 mins & Jog 4×۵ mins——–
توضیحات:walk: پیاده‌روی – Jog: نرم‌دوی – min: دقیقه

مثالی از پروتکل برگشت به دویدن بعد از عمل رباط صلیبی ACL

روز۱۲۳۴۵۶۷
هفته ۱——–۲۰ دقیقه——–۲۰ دقیقه——–۲۰ دقیقه——–
هفته ۲۲۵ دقیقه——–۲۵ دقیقه——–۲۵ دقیقه——–۳۰ دقیقه
هفته ۳——–۳۰ دقیقه——–۳۰ دقیقه——–۳۵ دقیقه——–
هفته ۴۳۵ دقیقه——–۳۵ دقیقه——–۳۵ دقیقه——–۴۰ دقیقه
هفته ۵——–۴۰ دقیقه——–۴۰ دقیقه——–۴۵ دقیقه——–
هفته ۶۴۵ دقیقه——–۴۵ دقیقه——–۵۰ دقیقه——–۵۰ دقیقه
هفته ۷——–۵۰ دقیقه——–۵۵ دقیقه——–۵۵ دقیقه——–
هفته ۸۶۰ دقیقه——–۶۰ دقیقه——–۶۰ دقیقه——–۵۵ دقیقه

هشدار: توجه داشته باشید نباید با تقلید صرف از برنامه‌های بالا برای شرایط خودتان پیروی کنید. برنامه‌های بالا صرفاً مثال‌هایی از نحوه برگشت به دویدن بعد از عمل زانو هستند. تقلید صرف از برنامه بدون توجه به صدای بدن می‌تواند باعث تشدید شرایط شود. بهتر است با توجه به شرایطی که دارید در این زمینه با فیزیوتراپیست یا جراح خود مشورت کنید تا یک برنامه شخصی‌سازی شده را به کار بگیرید. اما اگر نکات بالا را به کار بگیرید و یک برگشت آرام و تدریجی و با توجه به واکنش بدن داشته باشید، احتمال یک ریکاوری خوب را در خود بالا خواهید برد و این یعنی اینکه می‌توانید به شکل اصولی به دویدن برگردید.

برگشت به پلایومتریک بعد از عمل زانو

قبل از اینکه برنامه زیر را به کار بگیرید، مطمئن شوید که حمایت کامل جراح و فیزیوتراپیست خود را دارید. یک برنامه پلایومتریک برگشت به دویدن بعد از جراحی زانو نیازمند مهارت‌های تخصصی از جانب فیزیوتراپیست است و شامل مراحل مختلفی طی چندین هفته درمانی می‌شود.

مانند برنامه برگشت به دویدن، در پلایومتریک نیز باید با حرکات با دامنه کم و سرعت پایین شروع کنید که روی تکنیک فرود و پرش شما کار می‌کنند. طی این بازه زمانی، شما روی چیزی که مکانیسم فرود نامیده می‌شود کار خواهید کرد. مکانیسم فرود به توانایی شما برای خم‌شدن در لگن، زانو و مچ پاها برای جذب نیروی حین فرود اشاره دارد. از آنجا شما توجهتان را به مکانیسم پریدن خواهید برد. یعنی یاد خواهید گرفت چطور از زمین با استفاده از سرینی‌ها، چهارسرران ها و عضلات ساق به شکل انفجاری بپرید.

مثال‌هایی از حرکات با دامنه کم و سرعت پایین شامل حرکات اسکیپ جلو عقب، شافل‌های کناری، کاریوکا، کراس‌اوورها و نرم دویدن به عقب، فرودهای کم‌عمق پریدنی و گرفتن توپ‌های مدیسن در فرم اسکوات. همان‌طور که پیشرفت می‌کنید، فیزیوتراپیست شما روش‌های مناسبی برای پریدن و فرود روی یک پای شما را به خصوص هنگام حرکت به اطراف ارزیابی خواهد کرد.

دوباره، مانند پروتکل برگشت به دویدن بعد از عمل رباط صلیبی، جراح و فیزیوتراپیست شما ممکن است دستورالعمل‌های خاصی داشته باشد که شما باید از آنها پیروی کنید.

سؤال: چرا نیاز به تمرینات پلایومتریک داریم؟ دویدن در اصل یک فعالیت پلایومتریک است. با انجام تمرینات پلایومتریک، شما می‌توانید به شکل اصولی و قوی‌تر و سالم‌تری به دویدن برگشته و بتوانید در آینده سرعت و شدت تمرینات خود را بالا ببرید. همچنین تمرینات پلایومتریک یک شبیه‌سازی از فعالیت دویدن هستند و مهارت در انجام آنها به مسیر برگشت بهتر به دویدن بعد از جراحی رباط زانو کمک زیادی می‌کند.

در زیر یک ایده عمومی از چیزی که باید طی برنامه پلایومتریک انتظار داشته باشید آمده است.

فاز اول: حرکات روبه‌جلو و عقب

  • پرس شاتل دستگاه
  • پرش‌های جعبه
  • پرش جمع‌کردن پاها
  • پرش یک پای جلو
  • جهیدن
  • حرکات نردبان

فاز دوم: حرکات جانبی

  • شافل‌ کناری
  • کاریوکا
  • شاتل ران (یک آزمون آمادگی جسمانی که به اندازه‌گیری سرعت، چابکی و استقامت ورزشکار می‌پردازد.)
  • دویدن زیگ زاگ
  • حرکات نردبان کناری

فاز سوم: حرکات چند-جهته

  • حرکات جعبه
  • حرکات ستاره
  • پرش‌های نوبتی
  • پرش‌های جعبه با تغییر جهت

معیارهای پیشرفت از فاز سوم به فاز چهارم ریکاوری و توان‌بخشی عمل رباط صلیبی

به دلیل نیازهای شدید رشته ورزشی در فاز چهارم ریکاوری از عمل رباط صلیبی، نخست باید نقاط عطف زیر در فاز سوم ریکاوری حاصل شود. این نقاط عطف شامل موارد زیر می‌شوند:

  • مجوز جراح یا فیزیوتراپ
  • اتمام برنامه برگشت به دویدن بدون درد یا ورم اطراف مفصل زانو
  • نمره قبولی در همه ارزیابی‌های عملکردی مانند پرش‌های یک پا
  • نسبت قدرت بیشتر از ۷۰% چهارسرران به همسترینگ

علاوه بر معیارهای جسمانی، آماده‌سازی ذهنی برای بازگشت به ورزش نیز ضروری است، حتی اگر سایر آزمون‌ها را با موفقیت گذرانده باشید. اگر چه شاید از آزمون‌های جسمانی توانسته باشید نمره قبولی را به دست آورده باشید، اما شاید از نظر ذهنی برای برگشت به مسابقات آماده نشده باشید.

خیلی مهم است که بدانید که ممکن است احساس استرس، اضطراب و ترس درباره برگشت به ورزشی که باعث آسیب‌دیدگی‌تان شده است داشته باشید. احتمالا در صورت عدم توجه به این موارد، این احساس به رفتارهای پرهیز از ترس (عدم تمایل به شرکت در مسابقات) تبدیل شوند.

رفتارهای اجتناب ناشی از ترس روشی را توصیف می‌کند که در آن افراد از فعالیت‌هایی که زمانی از آن لذت می‌برده‌اند به دلیل پیامد منفی که برایشان داشته است، می‌ترسند. این رفتارها با عملکرد ضعیف در حالی که فرد از نظر جسمی قادر به انجام خوب در تمرینات یا بازی‌هاست، مرتبط است. از سوی دیگر، سطوح بالای اعتمادبه‌نفس و گزارش‌های کم‌تر از ترس، با نتایج بهتر پس از جراحی ACL مرتبط است. احتمال بازگشت به سطح قبلی رقابت برای افراد با اعتمادبه‌نفس بیشتر، بیشتر است.

رفتارهای پرهیز از ترس و دلهره خفیف به دلیل برگشت به مسابقات می‌توانند از جمله اثرات روانی برگشت به مسابقات دویدن بعد از عمل رباط صلیبی زانو باشند. به همین دلیل فیزیوتراپیست‌ها باید علاوه بر ارزیابی‌های جسمانی با آزمون‌های مانند RSI به ارزیابی آمادگی روانی دونده|ورزشکار برای برگشت به مسابقات بپردازند.

نحوه دویدن بعد از عمل رباط صلیبی PCL

بعد از جراحی رباط صلیبی خلفی (PCL)، زمانی که به اندازه کافی بهبود پیدا کردید و قدرت و تعادل را بازیافتید، می‌توانید دویدن را از سر بگیرید. برای بازگشت به دویدن، نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • صبور باشید: با زمان‌های کوتاه (نخست با پیاده‌روی شروع کرده و به مرور زمان با روش اینتروال دویدن-پیاده روی و سپس به شکل کاملی به دویدن برگردید) شروع کنید و به تدریج مسافت را افزایش دهید.
  • آهسته بروید: دویدن را آرام و سبک شروع کنید و با رصد واکنش بدن و پیروی از نکات جراح و فیزیوتراپیست تان به مرور زمان به مسافت قبلی برگردید. خیلی زود خیلی سریع این کار را نکنید تا احتمال آسیب مجدد را در خود بالا نبرید.
  • انجام تمرینات فیزیوتراپی: قبل از هر بار دویدن، تمرینات فیزیوتراپی را انجام دهید.
  • تقویت بدن: از دویدن در آب برای تقویت عضلات و استقامت قلبی-عروقی استفاده کنید.
  • کنترل وضعیت بهبود: زمانی که عکس‌برداری‌های تحت فشار PCL نشانگر بهبودی مناسب باشند و قدرت عضلات چهارسرران کافی باشد، می‌توانید دویدن را آغاز کنید.
  • تعیین زمان‌بندی: حدود ۴ تا ۶ ماه پس از جراحی، برنامه تمرین اختصاصی برای ورزش و دویدن را آغاز کنید.

توان‌بخشی PCL مشابه ACL است اما معمولاً روند آن کندتر است. در مراحل اولیه، تمرکز روی کشش عضلات همسترینگ و ساق، تقویت عضلات چهارسرران و حفظ دامنه حرکتی خواهد بود و باید از انقباض فعال عضلات همسترینگ خودداری کنید. فرایند ریکاوری بعد از عمل باید مستقیماً تحت نظارت جراح و فیزیوتراپیست باشد و بعد از تأییدیه و انجام تمرینات فیزیوتراپی به دویدن برگردید.

سوالات رایج درباره دویدن بعد از عمل رباط زانو

جمع‌بندی پایانی دویدن بعد از عمل رباط صلیبی

دویدن بعد از عمل رباط صلیبی بستگی به این دارد که آسیب از نوع رباط صلیبی قدامی باشد یا خلفی. در بالا نکات کامل و جامعی درباره برگشت به دویدن بعد از این دو جراحی آوردیم؛ نکته بسیار مهم این است که اولویت صدای بدن و برگشت ایمن با مشورت و تحت‌نظر جراح و فیزیوتراپ باشد. پیروی از اصول سازگاری تدریجی و صدای بدن و ریکاوری سالم و اصولی با سبک زندگی سالم، کلید یک برگشت اصولی و سالم به این رشته ورزشی بعد از این عمل سنگین زانو است.

چقدر این مطلب برایتان مفید بود ؟

برای امتیازدهی بر روی ستاره ها کلیک کنید

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Source
myokinetix

سیروان آلی

دویدن بخش بزرگی از زندگی من رو تشکیل میده. از وقتی که یادم میاد عاشق دویدن بودم و از همون اوایل بچگی که عاشق دوهای سرعت بودم تا همین امروز که بیشتر استقامتی مسافت کوتاه می‌دوم، دویدن همیشه جزو ثابتی از زندگیم بوده. این وبسایت رو راه‌اندازی کردم تا به بقیه کمک کنم با قدیمی‌ترین ورزش دنیا که تو ژنتیک ما انسان‌ها هستش آشنا بشن و با انجامش به سلامتی جسمی و ذهنی‌شون کمک کنن و صد البته نحوه شروع و ادامه اصولی و علمی اون رو یاد بگیرن. من به این حرف ایمان دارم که اگه صبور باشین و اجازه بدین اصولی پیش برین، دویدن براتون تبدیل به یکی از لذت‌بخش‌ترین فعالیت‌های دنیا می‌شه. امیدوارم دویدن به یکی از عشق‌های ثابت زندگی‌تون تبدیل بشه ❤️🏃‍♀️🏃

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button

Adblock Detected

لطفا افزونه نمایش تبلیغات را غیرفعال کنید. ❤️