دانلود بهترین کتاب‌های اموزش دویدن
سلامتی روانی

چرا برای دویدن و ورزش انگیزه نداریم ؟

اگر این روزها، اخبار مربوط به سلامتی  و تناسب‌اندام را دنبال کنید و روی چاقیتان تمرکز بیش از حدی داشته باشید، شاید این احساس در شما ایجاد شود که همه چیز را اشتباه انجام می‌دهید. شما همه روزه پشت کامپیوتر نشسته‌اید – اشتباه ! برای رفتن به هر جایی از ماشین استفاده می‌کنید – اشتباه ! خیلی زیاد تلویزیون تماشا می‌کنید، به اندازه کافی از پله‌ها استفاده نمی‌کنید، به اندازه کافی، ورزش نمی‌کنید – این لیست میتواند همچنان ادامه داشته باشید. به نظر می‌رسد که نشستن به اندازه رانندگی بدون کمربند ایمنی، خطرناک است، و این همان چیزی است که اکثر ما زمان خود را صرف آن می‌کنیم.

خیلی واضح است که جهان غیرمتحرک ما، علاقه‌ای به فعالیت زیاد ندارد، اما ما برای سالم‌ماندن و کاهش وزن به این فعالیت‌ها، احتیاج داریم. خب سوال اینجاست، که ما چطور می‌توانیم کاری کنیم که دویدن بخش جدایی‌ناپذیری از زندگی‌مان شود؟ قدم اول این است تا ببینیم که پشت کم‌تحرکی ما، چه چیزی هست؟

موانع دویدن چه مواردی هستند؟

همه با دلایلی که مانع دویدن می‌شوند، آشنا هستیم – من خیلی سرم شلوغه، خیلی خسته‌م، خیلی خسته‌کننده‌س و یا گیج‌کننده‌س و غیره. اما آیا واقعا اینها دلیل هستند یا بهانه؟ ممکن است ما به خودمان بگوییم که خیلی مشغول و خسته هستیم، اما واقعیت این است که دلایل واقعی‌تر، اغلب عمیق‌تر هستند.

1.فعال نیستیم!.

برای بسیاری از افراد، تمرینات ساختاریافته چیزی است که قبلا اصلا انجام نداده‌اند. در نتیجه، اضافه‌کردن دویدن به یک برنامه شلوغ اغلب احساس غیر منتظره‌ای در افراد ایجاد می‌کند، درست مانند یک مهمان غیره‌منتظره. در چنین شرایطی باید برنامه‌تان را دوباره با این مهمان تازه وارد تطبیق دهید، تا استرس و اضطراب ناشی از آن نیز کمتر شود.

این اغلب هنگامی اتفاق می‌افتد که ما متوجه می‌شویم که شروع یک برنامه تمرینی ممکن است نیاز به تغییرات بزرگی در زندگی ما داشته باشد، اینکه چطور زندگی می‌کنیم و چطور زمان‌مان را برنامه‌ریزی می‌کنیم. صرفا شما نباید شروع به دویدن کنید، بلکه باید وقت و زندگی روزانه‌تان را آنالیز کرده تا زمان مناسبی را برای ورزش انتخاب کنید. این تغییرات در عادات و سبک زندگی، اغلب برای بعضی از افراد تحمل ناپذیر است!!.

2.جهان امروزی نیاز به حرکت زیادی ندارد.

زندگی حال حاضر ما، فرصت‌های زیادی را برای حرکت به ما نمی‌دهد – امروزه ما برای انجام کارها، نیاز به حرکت زیادی نداریم.

اگر خانواده‌تان، خانواده‌ فعالی باشد، برایتان سخت نخواهد بود که چطور فعال باقی بمانید. اما اگر سابقه و سبک زندگی فعالی از قبل نداشته باشید، شروع دویدن بعد از چندین سال بی‌تحرکی میتواند برایتان دشوار باشد.

🏃🏼✅ بهترین کتاب‌های دویدن جهان را بخر|دانلود کن

3.ورزش را لوکس می‌بینیم.

ما می‌دانیم که دویدن برای سلامتی خوب است، کیفیت زندگی را بهبود می‌بخشد و وزن را نیز کنترل می‌کند. با این حال، حتی اگر متخصصان عملا ما را مجبور به انجام تمرین کنند، ما هنوز دنبال راهی هستیم که از دویدن فرار کنیم. بسیاری از ما فکر می‌کنیم که می‌توانیم با جراحی پلاستیک، دارو ، رژیم و یا هر چیزی دیگری، از فواید و مزایای دویدن بدون انجام آن بهره‌مند شویم.

4.دویدن را دشوار یا بی‌معنی میبینم.

وقتی به دویدن|ورزش فکر می‌کنید، چه تصویری از آن در ذهن‌تان نقش می‌بندد؟ دوچرخه‌سواری از دید شما، می‌تواند خسته‌کننده باشد؟ خودتان را در حال انجام یک نوع ورزش تصور کنید، چه احساسی خواهید داشت؟ متاسفانه، بسیاری از ما، دویدن را به عنوان یک چیز منفی می‌بینیم. خسته‌کننده‌س، بی‌معنی هستش، دشوار و تکراری و برچسب‌هایی از این قبیل. تصورتان را از دویدن بر روی کاغذی بنویسید، و خواهید دید که چرا از ورزش فراری هستید!

5.نتایج فوری نیستند.

به احتمال زیاد اگر به یک فرد که از چاقی رنج می‌برد، پیشنهاد کنید که داروی لاغری مصرف کند تا در مدت زمان خیلی کوتاهی، لاغر شود، احتمالا پیشنهاد شما را قبول کند (به همین دلیل است که بازار فروش داروهای لاغری اینقدر پررونق است !!!). اما اگر به همین فرد، پیشنهاد شروع دویدن دهید، به احتمال زیادی، به شما خواهد گفت: که من می‌خواهم زودتر به نتیجه برسم، ولی با دویدن، دیرتر و سخت‌تر به نتیجه می‌رسم!.

برای اکثر موارد، در زندگی، اگر ما کاری را انجام ندهیم، پیامدهای فوری وجود دارد. اما اگر ورزش نکنید یا دویدن را شروع نکنید، چه اتفاقی برایتان می‌افتد؟ معمولا هیچی. حداقل، حالا هیچ اتفاقی برایتان نمی‌افتد. حتی با دانستن پیامدهای ممکنی مانند افزایش وزن، بیماری‌های قلبی، دیابت و سرطان‌ها، باز هم ما خیلی نگران نیستیم! با خودمان می‌گوییم شاید اصلا این موارد برایمان پیش نیاید! درست است؟

آیا هر کدام از گفته‌های بالا برای شما هم صدق می‌کند؟ اگر چنین است، شما ممکن است تعجب کنید که آیا ممکن است انگیزه‌ای برای دویدن پیدا کنید. خبر خوب این است که حتی یک تغییر کوچک در نحوه فکرکردن در مورد دویدن ممکن است، تفاوت ایجاد کند.

چگونه برای دویدن انگیزه پیدا کنیم؟

دو دونده در حال دویدن روی جاده آسفالت پشت سر هم
چرا برای ورزش انگیزه نداریم ؟

انگیزه چیزی نیست که فقط مختص شما باشد، اما چیزی است که می‌تواند برای خودتان خلق کنید. دویدن ممکن است درباره حرکت‌دادن بدن باشد، اما شما نمی‌توانید به هر جایی بروید بدون اینکه ذهن‌تان اول به آنجا نرود. راه‌کارهای زیر می‌تواند دیدگاه شما را در این باره تغییر دهد.

1.این واقعیت را قبول کنید که باید بدوید.

اگر مدت زمان زیادی را در حال نشستن سپری می‌کنید و یا وزن‌تان افزایش یافته است، باید دویدن و ورزش را شروع کنید. هیچ چیزی، حتی دارو و رژیم و … نمی‌تواند جایگزین ورزش باشد. در واقع بدن ما انسان‌ها برای دویدن و حرکت ساخته شده و حتی تکامل پیدا کرده است. نیازی نیست حتما در باشگاه بدوید و یا زمان زیادی را برای آن اختصاص دهید. می‌توانید در هر جایی که دوست دارید بدوید، در پارک کنار خانه‌تان، در خیابان یا حتی در پیست، هر جایی. البته دقت داشته باشید در اوایل، می‌بایست آهسته شروع کرده و با پیروی از اصل سازگاری تدریجی و صدای بدن این رشته فوق‌العاده مفید را با متد پیاده‌روی-دویدن شروع کنید.

2.سبک زندگی تان را بشناسید.

در گذشته ، دلایل زیادی برای حرکت داشتیم. مجبور بودیم تا خودمان، چمن خانه‌مان را کوتاه کنیم، ظرف‌هایمان را بشوییم، مسیر مدرسه را پیاده برویم و …. نکته این است که همه چیزها تغییر کرده‌اند، و ما نمی‌توانیم به گذشته برگردیم. بسیاری از ما نمی‌توانیم از شر کامپیوترها، تلویزیون، ماشین و گوشی‌های هوشمند خلاص شویم. اما واقعا خلاص‌شدن از دست این ابزارهای مفید، خواسته عاقلانه‌ای نیست، چون امروزه به همه آنها نیاز داریم. اما اینها می‌توانند به مشکلات سلامتی‌مان دامن بزنند. امروزه میتوانید از گوشی‌های هوشمند، استفاده‌های مفیدی برای انجام انواع فعالیت‌های ورزشی داشته باشید، و یا با استفاده از تلویزیون و اینترنت، می‌توانید به دنیای متنوعی از انواع ورزش‌ها دسترسی داشته باشید. بنابراین این خود ما هستیم، که با انتخاب‌هایمان و سبک‌زندگی‌مان تعیین می‌کنیم که چه سبک زندگی داشته باشیم.

3.باید دویدن را به چیز معنی داری برای خودتان تبدیل کنید.

برای بسیاری از افراد، دویدن به معنی پایان است – یک راه برای کاهش‌ وزن و داشتن یک بدن عالی. اهداف آینده خوب هستند، اما بخش دیگری از این معادله وجود دارد: معنی. به معنی دیگر، فعالیت شما باید ارزش داشته باشید، بدون اینکه در نظر بگیرید که آیا به اهداف تعیین شده‌تان می‌رسید یا نه. همیشه برای آینده کار می‌کنیم، اما ما حالا نیاز به قصد و منظور تازه‌ای داریم.

بنابراین، دویدن به جز یک راه برای کاهش وزن، برای شما به چه معناست؟ آیا دویدن برای شما ارزش دارد، فارغ از اهداف کاهش وزن؟ برای من، دویدن یکی از راه‌هایی است که میتوانم استرس را از خودم دور کنم و از خودم بابت اینکه کاری انجام می‌دهم که برای بهبود سلامتی جسمانی و روانی‌ام مفید است متشکر باشم. شما هم باید ارزش خودتان را پیدا کنید و به آن معنی دهید تا برای انجام آن انگیزه داشته باشید. اما از یاد نبرید انگیزه همه چیز نیست. انگیزه مانند جرقه‌ای است که آتش را روشن می‌کند، اما برای ادامه آتش باید سوخت به آن اضافه کنید. سوخت ما و شما، نظم است. داشتن نظم تمرینی.

دویدن را شروع کنید

درست است که زندگی پیش‌بینی ناپذیر است، اما این به این معنی نیست که ما نمی‌توانیم کنترلی بر روی تناسب‌اندام و سلامتی‌مان داشته باشیم. امروزه تکنولوژی نیز به کمک ما آمده است تا بتوانیم بهتر بدویم، و بهتر ورزش کنیم، امروزه میتوانیم از انواع آموزش‌های ورزشی، پادکست‌ها و بازی‌های ویدئویی استفاده کنیم تا فعالیت‌مان را بیشتر و بیشتر کنیم.

سوال اساسی این است، چقدر برای سلامتی‌تان ارزش قائل هستید؟ اگر ذره‌ای سلامتی‌تان از نظر ذهنی و جسمی برای‌تان مهم باشد، باید دلیلی برای شروع دویدن داشته باشید. در دنیای امروزه، دویدن یکی از راه‌های رسیدن به سلامتی ذهنی و جسمی است. شاید در ظاهر وقت‌تان را بگیرد، اما در عوض، فواید و مزایای فوق‌العاده بیشتری دارد که در آینده باعث صرفه‌جویی در وقت‌تان می‌شود!.

سیروان آلی

من سیروان آلی هستم، تولیدکننده محتوا و مترجم تخصصی در حوزه‌ی علم دویدن. بیش از ده ساله که به آموزش و راهنمایی دونده‌ها در سطوح مختلف — از تازه‌کار تا ماراتن‌دوهای حرفه‌ای — مشغولم. در این مدت، بیش از 5 هزار مقاله و محتوای آموزشی درباره‌ی دویدن، فرم صحیح بدن، تمرین، تغذیه و پیشگیری از مصدومیت و ..... در وبسایت، اینستاگرام و تلگرام منتشر کرده‌ام و هدفم همیشه این بوده که دانش علمی دویدن را به زبان ساده و کاربردی در اختیار همه قرار دهم. من تا امروز 6 کتاب تخصصی در حوزه‌ی دویدن را ترجمه کرده‌ام: علم دویدن نوشته‌ی اوون اندرسون، علم دویدن مصور، آموزش دویدن و ماراتن، من از دویدن متنفرم، فرم دویدن و راهنمای مصدومیت. دویدن برای من فقط یک ورزش نیست؛ یک عشق است. باور دارم که هر کسی می‌تواند یاد بگیرد هوشمندانه‌تر، مؤثرتر و بدون مصدومیت بدود — و مهم‌تر از همه اینکه دویدن در خون همه ما انسان‌ها است. همه ما دونده متولد می‌شویم فارغ از نژاد، جنسیت، ترکیب بدنی و ... اما باید با علم و اصول آن را شروع کنیم تا به شکل ایمن و اصولی پیشرفت کنیم و احتمال آسیب را پایین بیاوریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
==