🔥 فرصت آموزش حرفه‌ای و علمی دویدن رو از دست نده، همین حالا عضو کانال تلگرام ما شو!

کلیک کنید
مصدومیت

۵ دلیل رایج درد بالای پای دونده ها

حتی اگر زمان زیادی را به کار روی کل بدن (شامل بازوها، لگن و هسته مرکزی بدن) طی دویدن اختصاص دهید، باز هم پاهای شما بیشترین کار را انجام می‌دهند. به همین دلیل وقتی دردی در ناحیه پا (مچ پا تا پنجه) شروع می‌شود، وحشت می‌کنید چون در بیشتر مواقع دلیل دقیق آن را نمی‌توانید بفهمید. این دقیقاً برای بالای پا بیشتر صدق می‌کند چون برخلاف مصدومیت‌هایی ماند شین اسپلینت و پلنتار فاسیا، تشخیص آن می‌تواند سخت‌تر باشد.

خبر خوب این است که اگر شکستگی کامل داشته باشید، به راحتی می‌توانید آن را تشخیص دهید چون در این صورت، راه‌رفتن تقریباً غیرممکن است (البته خدایی نکرده ?). طبق گفته کامرون یوین فیزیوتراپیست ارشد بسکوپ تریتمنت شهر نیویورک: “اگر اخیراً شروع به افزایش حجم یا فرکانس تمرینی کرده‌اید و دردی به صورت تدریجی همراه با آن نیز شروع شده است، بعید است که به دنبال شکستگی ریز یا پارگی رباط و تاندون عضله باشید (یعنی احتمال این موارد را نمی‌دهید) “.

و اما خبر بد این است که: شما می‌توانید در حین حال مشکلات زیادی را با هم تجربه کنید شامل شکستگی ریز (که به استرس فرکچر مشهور است و ناشی از تمرینات زیاد از حد است) که می‌تواند در صورت بی‌توجهی به یک شکستگی کامل بدل شود. کامرون یوین در این باره ادامه می‌دهد: دلیل اصلی این مصدومیت‌ها همیشه، خیلی‌ها هستند: خیلی زیاد، خیلی زود، غالباً، خیلی طولانی. اما اگر بعد از یک هفته استراحت، باز هم درد همچنان پابرجا بود، باید به متخصص پزشکی ورزشی مراجعه کنید.

حالا به این سؤال جواب دهیم که دلایل رایج درد بالای پا در دونده‌ها چه می‌تواند باشد. با ادامه مطلب همراه‌مان باشید.

۱.تاندونیت دارید

افراد زیادی تاندونیت (به التهاب تاندون می‌گویند) را با درد زانو تجربه کرده‌اند اما دلیلی اصلی درد بالای پا دونده نیز می‌تواند باشد. طبق گفته جیکوب وینس استادیار ارتوپدی دانشکده پزشکی مریلند: “شما می‌توانید تاندونیت‌هایی از تاندون‌های قدامی تیبالیس را که از وسط پایین پا شروع شده و تا وسط پا ادامه می‌یابند، را ایجاد کنید. چطور بفهمیم که تاندونیت داریم؟ “درد در وسط پای شما متمرکز می‌شود و تا نزدیک پشت انگشت پای بزرگ ادامه می‌یابد. “شاید حتی شین اسپلینت هم داشته باشید چون تاندون از نزدیک ساق‌ها شروع می‌شود”. (یا از بخت بدتان هر دوتای آن!!!)

خرید کتاب آموزش دویدن بنر پکیج صفر تا صد دونده

چکار بکنیم: علاوه بر اینکه باید به فکر استفاده از یخ و متد RICE روی محل درد و استفاده از داروهای ضد التهاب (البته با نسخه پزشک) باشید، باید حرکاتی را نیز برای برداشتن استرس و فشار از تاندون‌ها انجام دهید، فعالیت‌های دورسی فلکشن (خم‌کردن پاها و متمایل‌کردن پنجه به سمت ساق) که به این نوع تاندونیت کمک می‌کند. طبق گفته جیکوب وینس: “این نوع درد پا غالباً در اشخاصی که قوس کف پای بالا (قوس پای زیاد) دارند دیده می‌شود بنابراین اورتوتیک‌های شخصی‌سازی‌شده مناسب نوع پا نیز می‌تواند مفید باشد.

۲.شکستگی متاتارسال دارید

پنج استخوان متاتارسال در مرکز پا قرار دارند و اگر بیش از حد سخت تمرین کنید، آنها را خیلی زود در معرض شکستگی ناشی از استرس قرار می‌دهید (این شکستگی بیشتر در متاتارس دوم تا چهارم شایع است). طبق گفته وینس: ” این مورد بیشتر در دونده‌هایی مشاهده می‌شود که برای مدتی طولانی به دلیل مصدومیت استراحت کرده‌اند، اما به صورت ناگهانی تصمیم به دویدن ماراتن  می‌گیرند”. در چنین شرایطی باید به تورم و درد متمرکز در بالای پای خود، روی استخوان‌ها توجه کنید.”تورم به حدی می‌تواند بد باشد که قادر به دیدن رگ‌های پا هم نباشید.

چکار بکنیم: طبق گفته جیکوب وینس، “شکستگی‌های ریز یا استرس فرکچر نیازمند درمان تهاجمی‌تری هستند و زمان بیشتری را نیز باید برای درمان به استراحت اختصاص دهید تا بهبود یابید. در غیر اینصورت، خطر شکستگی کامل یا یک شکستگی ریز دیگر را باید به جون بخرید.

۳.بیماری وامپ دارید

وامپ یک اصطلاح محاوره‌ای برای احساس سوزش در بالای پا است و گاهی اوقات برای دونده‌هایی اتفاق می‌افتد که بند کفش‌هایشان را خیلی محکم می‌بندند. وین در این باره می‌گوید: ” محل درد دقیقاً زیر زبانه کفش است جایی که بند کفش را محکم بسته‌اید”.

چکار بکنیم: جواب خیلی راحت است، بند کفش را خیلی محکم نبندید و از کفش‌های با راحتی بیشتر استفاده کنید (راهنمای خرید کفش را بخوانید). “با کاهش التهاب، بعد از دو تا چهار هفته درد نیز فروکش می‌کند.

۴.نوروما دارید

طبق گفته جیکوب ین: ” نورومای پا، التهاب و تورم اعصاب نزدیک متاتاراسل بوده و شبیه احساس سوزش است”. همچنین درد آن درد تیزمانندی است که از پا به سمت پنجه شلیک می‌شود. ” چون فضای زیادی بین استخوان‌های متاتارسال‌ها وجود ندارد، بنابراین التهاب و تورم اعصاب می‌تواند باعث تشدید سریع این اعصاب شود. دلیل این تشدید هم می‌تواند پوشیدن کفش‌های خیلی کوچک یا خیلی تنگ باشد”.

چکار بکنیم: ” دنبال کفشی باشید که فضای کافی در پنجه داشته باشد و فشاری به پا و پنجه وارد نکند، همچنین استفاده از یخ و داروهای ضدالتهابی را برای کاهش التهاب از یاد نبرید. ” تغییرات حسی در پا می‌تواند نشانه‌ای از بیماری عروقی و یا متابولیکی باشد و از ریشه‌های عصبی تحریک‌شده در سطح ستون فقرات ناشی شود بنابراین شما باید در چنین مواردی به متخصص مراجعه کنید”. به احتمال زیاد ام‌ارآی یا اولتراسوند برای تشخیص و یا دیدن نوروما تجویز شود.

۵.آرتروز دارید

دو نوع رایج آرتروز وجود دارند: استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید. استئوآرتریت به دلیل تروما یا استفاده زیاد از حد از مفاصل ایجاد می‌شود که در آن غضروف که مانند یک بالش استخوان‌های مفاصل را می‌پوشاند و در نقش ضربه‌گیر عمل می‌کند، تخریب می‌شود. اما روماتوئید آرتروز یک نقص خودایمنی است. در حالیکه دونده‌ها به میزان خیلی کمی آرتروز را تجربه می‌کنند، اما هنوز هم شرایطی وجود دارد که بر روی میلیون‌ها نفر تأثیر گذاشته و می‌تواند باعث درد پا در آنها شود و دویدن را برایشان سخت‌تر کند. طبق تئوری کلینیک مایو، شاید درد، قرمزی، سختی، تورم و یا کاهش انعطاف‌پذیری را هم در پا تجربه کنید.

چکار کنیم: در صورت مشاهده هر از یک موارد بالا که با استراحت دور از دویدن فروکش نمی‌کند به پزشک مراجعه کنید، تا به شما بگوید بهترین اقدام چه می‌تواند باشد. احتمالاً برای تشخیص از ایکس ری یا دیگر روش‌های اسکن استفاده کنند و دارو یا دیگر روش‌های درمانی را برای کمک به درمان شما پیشنهاد دهد.

جمع‌بندی

به محض اینکه درد غیرعادی در بدنتان شروع شد، باید به آن توجه کنید. گوش‌دادن به صدای بدن می‌تواند کلید پیشگیری از مصدومیت و دویدن سالم برای سال‌های طولانی باشد. اصول را رعایت کنید و همیشه به صدای بدنتان گوش کنید. برای اینکه بفهمید هنگامی که دردی را احساس کردید چه باید بکنید، پست اینستاگرامی زیر را که از پیج ما لینک شده است بخوانید. ضمن اینکه مقاله: “ 10 قانون پیشگیری از مصدومیت” را نیز حتماً بخوانید چون حاوی نکاتی است که تا حد زیادی به پیشگیری از مصدومیت شما کمکی می‌کند.

منبع: RUNNERSWORLD

چقدر این مطلب برایتان مفید بود ؟

برای امتیازدهی بر روی ستاره ها کلیک کنید

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

سیروان آلی

دویدن بخش بزرگی از زندگی من رو تشکیل میده. از وقتی که یادم میاد عاشق دویدن بودم و از همون اوایل بچگی که عاشق دوهای سرعت بودم تا همین امروز که بیشتر استقامتی مسافت کوتاه می‌دوم، دویدن همیشه جزو ثابتی از زندگیم بوده. این وبسایت رو راه‌اندازی کردم تا به بقیه کمک کنم با قدیمی‌ترین ورزش دنیا که تو ژنتیک ما انسان‌ها هستش آشنا بشن و با انجامش به سلامتی جسمی و ذهنی‌شون کمک کنن و صد البته نحوه شروع و ادامه اصولی و علمی اون رو یاد بگیرن. من به این حرف ایمان دارم که اگه صبور باشین و اجازه بدین اصولی پیش برین، دویدن براتون تبدیل به یکی از لذت‌بخش‌ترین فعالیت‌های دنیا می‌شه. امیدوارم دویدن به یکی از عشق‌های ثابت زندگی‌تون تبدیل بشه ❤️🏃‍♀️🏃

۲ Comments

  1. سالار جان هر سری که به سایت شما سر میزنم بارها روحیه کمک کردن و زحمتی که میکشید رو تحسین میکنم. میدونم که تولید محتوا با این کیفیت چقدر زمان میبره و حوصله میطلبه. بهترینید، شاداب و پیروز باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button

Adblock Detected

لطفا افزونه نمایش تبلیغات را غیرفعال کنید. ❤️